Princess Blessings


Een prinses zijn… net zoals veel andere meisjes, droomde de zesjarige Miriam daar van. Ze strooide rijkelijk in het rond van haar sprankelende vreugde en leende haar prinsessenjurken uit aan andere meisjes.

 

Miriam speelde vaak met kinderen in armoede, omdat ze opgroeide in Albanië. In augustus 2018 heeft ze een bacterie opgelopen in een van de bergdorpen. Dit heeft geleid tot acute bloedvergiftiging, waaraan ze is overleden.

 

Omdat Miriam wilde dat alle meisjes zich een prinses konden voelen, is haar familie de actie ‘Princess Blessings’ gestart. Daarmee kopen ze mooie jurken voor meisjes in armoedegebieden. 
Waarom? Omdat een prinsessenjurk veel meer is dan gewoon een kledingstuk. Het is een symbool van hoop. Als meisjes een nieuwe jurk krijgen, beseffen ze dat ze geliefd en van waarde zijn. En met een mooie jurk aan ziet het leven er minder grauw uit.

 

Omdat Mim-Pi meisjeskleding maakt onder eerlijke werkomstandigheden, heeft Miriams familie Mim-Pi benaderd. Speciaal voor dit doel heeft Mim-Pi prinsessenjurken ontworpen, in samenwerking met illustrator Marjolein Stoové. Het ontwerp van de jurkjes is gebaseerd Miriams eigen creaties. Die waren altijd vrolijk en sprankelend. Eén van haar tekeningen bestond uit een regenbooghuisje, een teken van hoop voor kinderen die in grauwe leefomstandigheden opgroeien.

 

De jurkjes worden uitgedeeld aan vluchtelingenkinderen en aan kinderen die in armoede leven. Dit gebeurt in samenwerking met hulpverleners ter plaatse. Op dit moment zijn de eerste zeshonderd jurkjes gemaakt. Deze gaan naar drie projecten, in Jordanië, Albanië en Haïti.

 

Op Miriams verjaardag, 29 maart, zijn de eerste tweehonderd jurkjes uitgedeeld aan Syrische vluchtelingenkinderen in Jordanië. Het was een bijzonder feest om zoveel meisjes blij te maken, juist op deze dag.

 

Wilt u meer weten over het project? Kijk dan op www.princessblessings.com voor meer informatie en foto’s.