Bezorgen

Is bezorging altijd gratis?

Bestellingen vanaf €50,- bezorgen we gratis. Bestel je iets onder de €50,- dan vragen we je om €5,95 bezorgkosten te betalen. Een bestelling die uit meerdere artikelen bestaat, proberen we altijd in één pakket te bezorgen. Kom je daardoor boven de €50.- uit, dan bezorgen we het zoals gezegd gratis.

 

Hoe snel bezorgen jullie?

Voor 14:00 uur besteld, is de volgende dag in huis! Als het ons niet lukt om het de volgende dag te bezorgen, laat DHL dat altijd weten. Bij elk artikel wordt de levertijd vermeld.

 

Hoe verander ik mijn bezorgafspraak

Een bezorgafspraak met DHL kan je veranderen. Ga via onderstaande link naar de website van DHL. Daar vul je je bezorgcode en je postcode in. Kies voor een ander bezorgmoment of afhaalpunt.

 

Bezorgafspraak wijzigen

 

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met onze klantenservice op via info@beebielove.com. Wij helpen je graag.

 

Hoe volg ik mijn bestelling?

Je bestelling wordt bezorgd door DHL. Via DHL heb je een E-mail ontvangen met daarin een link met een track-en-trace-code. Werkt de link niet? Dan kan je je track-en-trace-code invullen via de site van DHL door op deze link te klikken.

 

Volg mijn bestelling

 

Kom je er niet uit? Neem gerust contact met onze klantenservice op via info@beebielove.com. Wij helpen je graag.

 

Wie bezorgt mijn bestelling?

Je bestelling wordt verzonden via DHL. Ben je niet thuis? Dan kun je je pakket ophalen bij een afhaalpunt. Meer informatie krijg je via een mail van DHL.

 

Wat als mijn bestelling niet is bezorgd?

Het kan helaas soms voorkomen dat de planning van de bezorger is uitgelopen en je jouw bestelling later ontvangt. Treft onze bezorger jou niet thuis aan, dan bezorgen ze het pakket bij je buren of bij een DHL ServicePoint. In dat laatste geval kun je het pakket de volgende dag ophalen. Je ontvangt dan een e-mail met een link naar het adres en de openingstijden van het DHL ServicePoint. 

 

Heb je geen bericht ontvangen?

Neem dan contact op met onze klantenservice via info@beebielove.com.

 

Wat als mijn bestelling niet niet compleet is?

Het kan natuurlijk dat er een foutje is gemaakt. In dat geval kan je ons mailen via info@beebielove.com en dan helpen we je graag verder.

 

Hoe meld ik een bezorgklacht?

Was je bestelling niet op tijd of is er iets fout gegaan met de bestelling? Dat spijt ons zeer, onze excuses! We kunnen ons voorstellen dat je behoefte hebt om wat extra uitleg te geven. Je kunt contact met ons opnemen via info@beebielove.com.